Foileton juniori – Partea VI

Concluzii

Pentru a le fi cât mai ușor, nu i-am învățat un sistem complicat și i-am lăsat în continuare să liciteze cât mai propriu. Am fixat câteva principii: 1/1, 2/1, inversată, a 3-a forcing și a 4-a forcing pe un sistem cât de cât natural. Foarte târziu i-am învățat deschiderea de 1NT fără a dezvolta foarte mult pe partea asta.

În continuare mai văd inversate cu mână minimală de deschidere sau cu mai puțin de 10 puncte pe răspuns. Mi se pare un preț mic, pentru că ei continuă să joace, și in cele din urma le vor intelege. Încep să le explic și tehnica de joc, dar e mult mai ușor în faza asta când au vazut ce greșeli fac în flanc sau declarant.

Și-au făcut un grup propriu de juniori care înglobează toți jucătorii tineri din oraș. Pe timpul verii îi vom instrui în continuare la club în 2-3 întâlniri pe săptămână. Au clasamentul lor propriu pe concursurile lor. Unii au participat și la câteva concursuri cu adulții. Și-au făcut regulament de ordine interioară, bazat pe regulamentele federației (chiar au suspendat timp de 2 săptămâni pe unul din jucătorii cu un comportament necorespunzator) și, nu în cele din urmă, ne-au cerut ca în toamnă să îi lăsăm pe ei să meargă să recruteze jucători noi, pentru că, din prezentarea noastră ei nu s-au simțit atrași spre bridge.

Vreau să filmez această prezentare, poate învățăm și noi cum ar trebui abordați.

Marius Orosan

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.